Kapcsolat

Tel:   06 30 388 77 30

e-mail: info@albaszendvics.hu
webáruház: www.albaszendvics-hidegtal.hu

Rendelés felvétel telefonon:
naponta 08:00 órától 16:00 óráig

vagy küldje el megrendelését e-mailben: info@albaszendvics.hu vagy albaszendvics@gmail.com címre



Megosztás

Facebook

FARSANG

2019.01.06.

FARSANG

Farsangi kínálatunk:
12 fős Farsangi hidegtál

Rendelhető: 2020. január 6-tól hamvazószerdáig. (2019. február 26-ig)

Összetevők:
Alap: Vitamin saláta majonéz mártással
Feltét: fenséges farsangi majorannás csirke, ropogós malacpecsenye, kakukkfüves kacsasült

Néhány szó a farsangról.

A farsang az emberek többsége számára a mulatságot, a farsangi jelmezbe való öltözködést, álarc viselését jelenti. Országonként más-más szokások hódolnak.

A farsang Magyarországon január 6-ától, vízkereszttől kezdődő vigadalom, mulatság, lakoma, ételek-italok felsorakoztatása, ami tart egészen hamvazószerdáig. Ez utóbbi változó időpontban van. A hagyományok szerint így búcsúzunk a téltől, és így köszöntjük talán a legszebb évszakot a virágos tavaszt.

Más országokban, például Spanyolországban Sebestyén napja, január 20-a a Farsang induló napja. A farsang hazájában az olaszországi Velencében már István napján, december 26-án kezdetét veszi a híres farsangi mulatság.

A farsangot az önfeledt ünneplés, mulatozás, vidámság, szórakozás, bolondos tánc, vigadalom, fenséges lakomák jellemzik, ami a húsvéti böjtöt előzi meg.

Magyarországon a legismertebb népszokás a mohácsi busójárás, télbúcsúztató, tavaszköszöntő hasonlóan a riói és a velencei karneválhoz.

A farsangi mulatságokat gazdagon megterített asztalok jellemzik. Sokféle levesek , húsos ételek és édességek, köztük a sokak kedvence a farsangi fánk kerülnek az asztalra.

Az AlbaSzendvics Hidegkonyha 12 fős Farsangi tálja …fenséges farsangi majorannás csirkével, ropogós  malacpecsenyével, kakukkfüves kacsasülttel várja kedves megrendelőit. Válaszon hozzá vitamin salátát vagy majonézes burgonyasalátát. Ne feledkezzen meg az előételről sem. Rendeljen  díszdobozos falatkákat magyarosat, halasat felnőtteknek, gyermekeknek.

Válogasson kedvére 58 féle szendvicsünkből, 76 féle hidegtálunkból, 25 féle falatkánkból, vagy válassza Farsangi tálunkat!

Jó étvágyat és jó mulatozást kívánunk!

vissza